Demineralisert vann til bryggeri med lavt vann og energi forbruk

Prosessvann - produksjon av øl og mineralvann

Vann er en av de primære ingredienser i øl og mineralvann. Derfor har bryggeriene et stort forbruk av vann av høy kvalitet.

Dette er også tilfelle hos det danske bryggeriet "Danish brewery" på Skælskør, eiet og drevet av Harboes Bryggeri A/S siden
1883. Harboe er et selskap med et veldig sterkt bedriftskultur som legger fokus på ansvar, samarbeid, kvalitet og resultater. Så da det var tid for å erstatte det eksisterende vannbehandlingsanlegget, var det avgjørende å utnytte ny og energisparende teknologi for å minimalisere forbruket av vann og energi.

Resultatet ble en grundig oppgradering istedenfor kun en fornyelse. EUROWATER leverte, installerte og igangsatte en nylig utviklet serie av omvendt osmoseanlegg. Denne serien er interessant fordi den er designet for gjenvinning opp mot 90 % og påvirker hverken pålitelighet eller vannkvalitet.

Denne oppgraderingen har resultert i betydelig besparelser så vel som lavere miljømessig innvirkning på grunn av redusert vann og energi forbruk. Avkastning på investeringen var omtrent ett år.

Tekniske data

  • Mengde 3 x 20 m³/h
  • Ledningsevne < 15 µS/cm
  • Gjenvinning 88 %

Type anlegg

  • Omvendt osmoseanlegg medhøy gjenvinning 3 x RO C3-15+3
  • Trippel avherding STFA 35
  • Trykkfilter for fjerning av jern
    2 x TFB 25

Demineralisert vann til bryggerier med lavt vann og energi forbruk
Demineralisert vann til bryggerier med lavt vann og energi forbruk

Lese mer

 

Links